Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sosyal ve Kültürel Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAKUM) tarafından İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yılı kapsamında uluslararası jürili karma sergi ve söyleşi gerçekleştirilmiştir. Ferizli Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Asım Topaklı küratörlüğünde düzenlenen ‘İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ başlıklı uluslararası jürili karma sergide 16 ülkeden 114 katılımcı, 120 eser ile yer almıştır. Sergide konu başlıkları ‘Mehmet Akif Ersoy’, ‘İstiklâl Marşı’, ‘Vatan’, ‘Bayrak’, ‘Millet’, ‘Kurtuluş’ ve ‘Milli Mücadele’ dir. Jüri değerlendirmesi neticesinde seçilen eserler üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber’den sunulmuştur. Eser kataloğu ise www.sergisakum.subu.edu.tr adresinde çevrimiçi olarak sergilenmektedir.