SUBÜ Konuşmaları

Üniversitemiz çeşitli fakülte ve meslek yüksekokullarına kayıtlı öğrencilerin bölüm ve programlarındaki akademik faaliyetlerine ilave olarak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak; bilgi ve becerilerinin yanı sıra entelektüel donanımlarını arttırmak amaçlanmaktadır. Bu çerçevede öğrencilerimize katkısının olacağını düşündüğümüz, başlangıçta üniversitemiz tarafından, sonrasında öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda belirlenen konularda ve katılımcılarla “SUBÜ Konuşmaları” başlığı altında bir dizi konferans programı oluşturulmuştur. 2020-21 Bahar yarılında üniversitemizde, merkezimiz (SAKUM) aracılığı ile başlatılan sosyal gelişim etkinliği konferans programı, İletişim Koordinatörlüğü ile SKS Daire Başkanlığı’nın katkı ve desteğiyle birlikte “SUBÜ Konuşmaları”na dönüşmüş ve bahar yarıyılı boyunca on iki ayrı etkinlik düzenlenmiştir.

Etkinliğin bir ders hüviyeti taşıyor olması nedeniyle dönemlik olarak kayıt yaptıracak olan öğrencilerimizin başarılı kabul edilebilmesi için öğrencilerimizin %70 oranında konferansları takip etmeleri ve yapılacak değerlendirmelerden geçer not almaları gerekmektedir. Etkinliklerin takibi için, canlı yayın sırasında “YouTUBE” üzerinden ve “Google Classroom” duyuruları üzerinden paylaşılan günün konuşmasının en fazla 10 soruluk anketini 20 dk. içinde cevaplamaları beklenmektedir. Dönem sonunda ise final sınavı yapılmaktadır.

Etkinliğe bir dönem boyunca katılıp başarılı olmuş olan öğrencilerimizin transkriptlerine “SUBÜ Konuşmaları”  lisans ve önlisans gruplarında güz yarıyılında “Akademik Çalışmalar I”, bahar yarıyılında “Akademik Çalışmalar II” şeklinde aktarılmıştır. İki dönem boyunca katılıp başarılı olmuş öğrencilerimizin transkriptine “Akademik Çalışmalar” şeklinde işlenmiştir. “Akademik Çalışmalar I” ve “Akademik Çalışmalar II”  dersleri 2 AKTS’ye karşılık gelirken, “Akademik Çalışmalar” dersi yapılacak intibakla 5 AKTS’lik bir üniversite ortak seçmeli dersine karşılık gelmektedir.

Üniversitenin YouTube kanalı SUBÜ Haber’den canlı olarak yayınlanan ve daha sonra da tekrar ulaşılabilen söyleşiler, 9 Haziran 2021 tarihine kadar yaklaşık 35 bin izlenme sayısına ulaştı. Söyleşilerin moderatörlüğünü konu başlıklarına yönelik olarak SUBÜ akademisyenleri yaptı. SUBÜ Konuşmaları 2021-2022 Akademik Yılı Güz dönemi ile yeni sezonuna başlayacaktır.

Kimler Katıldı; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan AKSU ile başlayan söyleşilere; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lokman KUZU, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin AYDIN, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol AKGÜN, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen GÜRCAN, Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü Kemal KAPTANER, 2020 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Sahibi Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Sadettin ÖKTEN, Şair, Gazeteci, Senaryo Yazarı, Televizyon Programı Sunucusu ve Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı İsmail KILIÇARSLAN, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah DEMİRCAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL katıldı. Sezonun son söyleşisi ise SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK ile gerçekleştirildi.